Structura PRP

Structura Partidului Romanilor de Pretutindeni

 

1. Pesedintele

- Reprezintă imaginea  partidului pe scena politică a eRomâniei.

- Este ales pe o perioada de maxim o luna, conform mecanicii jocului.

- Desemneaza vicepresedintele si secretarul general pentru luna in care este mandatat

- Preşedintele Partidului exprimă opinii, puncte de vedere şi reacţii ale PRP, elaborează şi aprobă comunicate de presă.

- Preşedintele Partidului stabileşte modul de funcţionare şi componenţa organelor de conducere ale partidului, fixează ordinea de zi a adunării oficiale  şi prezidează adunările.

- O persoană poate fi Preşedintele Partidului doar după trecerea votului de “candidat oficial” şi a dovedit că are calitaţile necesare pentru a putea promova partidul, luând cele mai bune decizii pentru acesta, iar la final de mandat se prezintă Raportul de Activitate.

2. Vice-Presedinte

- Este ales de Preşedintele Partidului.

- Este mâna dreaptă a Preşedintelui Partidului, ocupându-se de treburile de zi cu zi ale partidului când preşedintele lipseşte.

- În absenţa preşedintelui la şedinţa de partid, vice-preşedintele îl va înlocui.

- Nu are alte îndatoriri clare, activitatea sa depinzând de discuţiile cu Preşedintele Partidului.

3. Secretarul General

- Trebuie să informeze în joc membrii PRP asupra diverselor activităţi care se vor desfăşura pe channelul partidului cât şi poziţia partidului vis-a-vis de evenimentele politice importante care au loc în eRomânia.

- Poate să propună şi să administreze strategii şi activităţi menite să crească implicarea membrilor PRP în viaţa internă de partid, prin creşterea gradului de atractivitate al acesteia.

- Secretarul General este ales pe o perioada de o lună de către PP.

- În cadrul şedinţelor de partid, SG-ul stabileşte raportul şedinţei.

- Înregistrează şi urmăreşte fluxul unor documente.

- Actualizează periodic informaţia de pe site-ul oficial al PRP

- În caz extraordinar, când SG-ul nu îşi poate îndeplini atribuirile, acestea îi revin PP-ului.

4. Congressman

- Orice congresman ajuns în această funcţie cu sprijinul PRP este obligat să fie activ pe chatul (#eRo.Congress) şi forumul Congressului.

- Candidaţii pentru funcţia de congressman, trebuie să dea dovadă de o buna capacitate de comunicare, reuşind astfel să reprezinte ideologia si principiile PRP în Congress.

- PRP va numi în fiecare lună un senator lider, care va fi coordonatorul grupului de congressmeni. Acesta va fi ales prin vot de către conducerea PRP şi va avea misiunea de a informa colegii PRP din  Congress de legile ce urmeaza a fi votate si consecintele voturilor faforabile sau nefavorabile.

- Membrii PRP care reprezintă partidul în Congressul eRomâniei, sunt rugate ca înainte de a vota sau de a propune vreo lege, să se consulte cu conducerea partidului.

5. Purtatorul de Cuvant

- Asigură comunicarea dintre membri şi conducerea partidului.

- Efectuează sondaje de opinie cu privire la diverse aspecte ale vieţii politice din partid.

- Purtătorul de Cuvânt se ocupă cu urmărirea evenimentelor curente şi dacă se consideră necesar, redactarea unui punct de vedere oficial din partea PRP.

6. Liderul Grupului Parlamentar

- Liderul Grupului Parlamentar informează membrii grupului asupra activităţilor Parlamentului şi reprezintă grupul ori de câte ori este nevoie în activitatea Parlamentului.

- Pe data de 26 Preşedintele Partidului (sau oricare membru al conducerii PRP) creează un mesaj cu toţi parlamentarii partidului unde anunţă că din data de 26 până pe 27 se pot înscrie pentru funcţia de Liderul al Grupului Parlamentar, iar pe data de 28 se votează noul Liderul al Grupului Parlamentar.

Schimbarea din funcţie a Președintelui, vicePreședintelui sau Secretarului se poate face dacă propunerea este adoptată prin votul a jumătate plus unu din numărul membrilor prezenţi la adunarea mâtzească.

Propunerea de demitere a preşedintelui PRP de către membrii se face pe baza studierii Rapoartelor de activitate

Mandatul membrilor Biroului Executiv al PRP încetează în următoarele cazuri :

- Demisie

- Imposibilitatea de exercitare a mandatului.

  • această menţiune se referă doar la posturile propriu-zise şi nu include numele persoanelor ce le ocupă. Acestea pot fi numite direct de catre preşedinte / vice-preşedinte.